Боравак деце у дечијем одмаралишту на Дивчибарама у априлу 2019. године

У периоду од 29. марта до 5. априла 2019. године, боравили су ученици Основне школе „Олга Петров“ из Банатског Брестовца. Заједно са њима, боравиле су и лекарка др Марина Манић и медицински техничарка Гордана Атанасов, као медицинска подршка.

Ову групу су по повратку, од 5. до 12. априла 2019, заменили  ученици из Основне школе „Васа Живковић“ из Панчева, њих 40, као и 30 полазника панчевачког Регионалног центра за таленте, са својим менторима. Успешно су реализовали задате програме, а о здрављу су бринуле лекарка др Мирјана Николић и медицинска техничарка Анкица Давидовић.

Од 12. до 19. априла 2019. године на планину Маљен, одлази 50 ученика Основне школе „Бранко Радичевић“, из Панчева, као и 35 ученика Основне школе „Борисав Петров Браца“,  из Панчева. Лекарка др Јелена Зајц и медицинска  техничарка Славица Марковски су обавиле свој део посла без  проблема.

У смену од 19. до 26. априла 2019. у панчевачко дечије одмаралиште на Дивчибамара, одлази 70 ученика специјалне школе ШОСО „Мара Мандић“ из Панчева са својим наставницима и васпитачима, који су даноноћно проводили време са ученицима, дружили се и учили. Као и ранијих година, са њима је била већ уходана здравствена екипа са лекарком др Валеријом Рајковић и медицинском техничарком Александром Исевски.

По њиховом повратку, у току школског ускршњег распуста, на планини Маљен ће боравити  ученици панчевачких специјализованих стручних школа: Музичке школе Панчево и балетске школе „Димитрије Парлић“.