Боравак деце у панчевачком дечијем одмаралишту на планини Маљен током маја 2018.

У првој смени, од 4. до 11. маја 2018. у дечијем одмаралишту на Дивчибарама боравили су ученици из две школе: Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Качарева, са 43 ученика и 2 наставника и Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Старчева, са 42 предшколске деце и 5 васпитача. У пратњи ове деце Дом здравља Панчево је обезбедио  медицинско особље, лекарку  др Ана Секулић, медицинску техничарку Јовану Рунић.

У периоду од 11. до 18. маја 2018. године у одмаралишту су боравили ученици из Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Банатског Новог Села и из Основне школе „Ђура Јакшић“ из Панчева. Боравак је протекао без проблема, а медицинска пратња у овој смени су биле лекарка др Мила Шкуртић и медицинска техничрка Ивана Панић.

У петак 18. маја 2018. у панчевачко дечије одмаралиште је упућена група ученика Основне школе „Бранислав Петров Браца“ из Панчева, која је састављена од 40 ученика и 3 наставника. Друга група је из Основне школе „Ђура Јакшић“ Панчево, коју сачињавају ученици нижих разреда, закључно са четвртом годином, чији боравак на планини Маљен у циљу реализације наставе у природи. Медицинско особље за ову смену чине лекарка др Миљана Милошевић и медицински техничар Бранислав Марковић.

Последње недеље овог месеца, од 25. маја до 1. јуна. 2018. године, борави група ученика из Основне школе „Мика Антић“ из Панчева. Ову смену попунила је у целости група из поменуте школе са преко 90 ученика, у пратњи наставника и рекреатора.