Децембарске смене у одмаралишту и почетак зимског распуста на планини Маљен

Децембарске смене у дечијем одмаралишту на Дивчибарама и зимски распуст на планини Маљен

 

У смени од 29. новембра до 6. децембра 2019. боравили су  ученици из три основне школе: „Ђура Јакшић, Панчево, „Вук Стефановић Караџић“ из Старчева  и „Исидора Секулић“, Панчево. Медицинска пратња у том периоду су били: лекар др Обрад Потпара и медицинска техничарка Драгица Ђорђевић.

Децембарска смена од 6. до 13. децембра 2019. је отказана услед неочекиване хаварије на канализационом систему, која је у потпуности онемогућила пружање услуга корисницима. Договором на нивоу актива директора основних школа Панчева, у консултацијама са ЈП „Урбанизам“ Панчево, одлучено је да ученици Основне школе“Свети Сава“ из Панчева,  добију нови термин у 2020. години, када ће реализовати отказану смену.

Квар на канализационом систему у објекту дечијег одмаралишта на Дивчибарама је интервенто отклоњен, тако да је од 13. децембра одмаралиште наставило са редовним активностима по утврђеном распореду. У смени од 13 до 20. децембра 2019. на планини Маљен  боравили су ученици и наставници Основне школе „Васа Живковић“ из Панчева, у пратњи лекарке др Снежане Перић и медицинске техничарке Миланке Манић.

Следиле су, затим, две краће смене од по 6 дана, јер је почео зимски распуст за ученике на територији Аутономне покрајине Војводине. Како би што више деце из различитих школа имало могућност да борави на Дивчибарама, одлучено је да смене буду са мањим бројем дана. Тако да су ученици виших разреда из основних школа: „Свети Сава“ Панчево, „Доситеј Обрадовић Омољица, „Браца Петров“, Панчево „Исидора Секулић“, Панчево Спортски савез – СК „Спортико“ Панчево, уживали на Дивчибарама од 20. до 25. децембра 2019. године. Медицинску пратњу су чиниле лекарка др Ана Стојковић и медицински техничар Драган Лукић.

У последњој децмбарској смени, од 25. до 30. децембра 2019. године, зимски распуст настављају такође ученици више основних школа са територије града Панчева: „Васа Живковић“, Панчево „Жарко Зрењанин“ Банатско Ново Село, „Жарко Зрењанин“ Качарево, „Бранко Радичевић“, Панчево и „Ђура Јакшић“ Панчево. За основну медицинску заштиту биле су задужене лекарка др Александра Филиповић и медицинска техничарка Марија Филиповић,