Дечије одмаралиште на Дивчибарама, после летње паузе и реновирања, спремно да угости малишане са територије Града Панчева

Панчевачко дечије одмаралиште на Дивчибарама је спремно да поново угости предшколце и основце из града Панчева и околних места, од петка 18. октобра 2019. године.

Последња летња смена (школске) сезоне 2018/19. у дечијем одмаралишту на планини Маљен, реализована је у термину од 23. до 30. августа 2019. године. Након тога, током септембра и октобра у одмаралишту је обављено више радова на одржавању објекта (контрола термо-техничких постројења, поправка крова, комплетна поправка појединих санитарних чворова, кречење и уређење унутрашњих просторија објекта итд).

Током обављања ових радова на одржавању објекта, паралелно су текле и припреме за почетак нове сезоне, која отпочиње са новом школском годином.

Предлог плана коришњења и распореда термина смена у панчевачком дечјем одмаралишту на Дивчибамара, за нову школску годину, је благовремено припремљен од стране стручних служби ЈП „Урбанизам“ Панчево и овај матерјал је достављен Активу директора Основних школа са териорије Града Панчева и предшколске установе „Дечија радост“ Панчево.

Након увида у распоред од стране свих институција које имају право коришћења објекта, на основу градске одклуке, он је враћен Јавном предузећу „Урбанизам“ Панчево, са попуњеним, прелиминарним резервацијама, које је свака школа или установа са територије Града, потврдила на још једном заједничком састанку са Активом директора, који је одржан у четвртак, 17. октобра 2019. године, непосредно пре отпочињања рада одмаралишта

Овогодишња, нова школска сезона 2019/20. у дечијем одмаралишту, је према плану, отпочела у петак 18. октобра 2019. године.