На планини Маљен, у мају, смена сва четири годишња доба

Средином маја 2019. године, у панчевачком дечијем одмаралишту на планини Маљен, смена сва четири годишња доба

 

Крајем априла и почетком маја у дечијем одмаралишту на Дивчбарама, у периоду од 26. априла до 3. маја 2019. године, боравили су 50 ученика балетске школе „Димитрије Парлић“ из Панчева, са наставницима, и 40 ученика ниже музичке школе „Јован Бандур“ Панчево.

Смена је протекла без проблема, са разним активностима, које су ученици упражњавали у току боравка, а лекарка др Југослава Станојевић и медицинска техничарка Ивона Јапунџа су биле задужене за здравствени заштиту.

Од 3. до 10. маја 2019. године, смену су поделили ученици Основне школе „Аксентије Максимовић“ из Долова и ученици Основне школе „Гоце Делчев“ из Јабуке. Лекарка Др Соња Поповић и медицински техничарка Јована Рулић-Дамјановић су биле здравствена пратња деци.

У периоду од 10. до 17. маја 2019. на планини Маљен су уживали  ученици  трећег и четвртог разреда Основне школе „Стевица Јовановић“ из Панчева, са својим наставницима. У овој смени, у току 8 дана, смењивала су се сва 4  годишња доба, чак је једну ноћ падао снег са изузетно ниском температуром и јутро је освануло под снежним покривачем. Додуше, истог дана се снег и повукао, али то је била велика радост за малишане.

Лекарка Др Андријана Гавриловић и медицинска техничарка Јована Грубишић су биле задовољне здравственим стањем деце.

У претпоследњој мајској смени, од 17. до 24. маја 2019. године, тренутно бораве прваци  Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Банатског Новог Села, као и предшколци из Основне школе „Вук Ст. Караџић“ из Старчева. О здрављу малишана бруну се лекарка Др Тања Шормаз и медицинска техничарка Рада Мићић.