Новембарске смене у дечијем одмаралишту на Дивчибарама

Jесење смене на планини Маљен успешно окончане

У првој новембарској смени од 1. дo 8. новемба 2019. године, одмаралиште на Дивчибарама је угостило децу и наставнике из Основне школе „Олга Петров“ из Банатског Брестовца и  ученике Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Старчева. Смена је протекла у најбољем реду. О здрављу малишана су се бринуле др Луција Велиновић и медицинска техничарка Нада Микић.

Другу новембарску смену од 8. до 15.новембра 2019. године чинили су ученици Основне школе „Гоце Делчев“ из Јабуке, који су у пратњи својих наставника уживали у боравку на  планини и  у панчевачком одмаралишту. Лекар  др Славица Борковић и медицинска техничарка Лепа Жилевски, су обавиле свој део посла везан за медицински надзор над овом децом.

У периоду од 15. до 22. новембра 2019. године на планини Маљен боравили су ученици: Основне школе „4. октобар“ из Глогоња и једна група из  Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Качарева. Боравак ове деце  и њихових наставника је протекао без проблема.  Дружили су се, учили и боравили на чистом дивчибарском ваздуху. Медицински надзор и бригу о деци су водиле лекарка Др Јелена Зајц и медицинска техничарка Љиљана Станисављевић.

Последњу смену, односно термин од 22. до 29. новембра 2019. године поделиле су две школе: Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Омољице и Основна школа „4.октобар“ из Глогоња. Организација и боравак деце су успешно завршене, а то се односи и на део у вези са здравственом заштитом, који су обавиле лекарка др Гордана Роговић и медицинска техничарка Љиљана Лазаревић.