Панчевачко дечије одмаралиште на планини Маљен отпочело нову сезону

У четвртак 18. октобра 2018. године, у дечијем одмаралишту на Дивчибарама, одржан је радни састанак Актива директора основних школа Града Панчева, Предшколске установе  „Дечија радост“ Панчево, као и специјализованих школа – Музичке и Балетске школа из Панчева,  Школе за основно и средње образовање „Мара Мандић“ из Панчева. На састанку су били присутни и представници градског већа Града Панчева, градске просветне инпекције као и Дома здравља Панчево.

Тема овог редовног састанка, који се одржава пред официјелни почетак рада панчевачког дечијег одмаралишта на Дивчибарама, била је договор око коришћења објекта, са утврђивањем тачног распореда смена за целу школску 2018/19. годину.

Током уобичајене летњо – јесење паузе, у трајању од 90-так дана, у панчевачком дечијем одмаралишту на Дивчибарама  извођени су радови на текућем и инвестиционом одржавању објекта. Извшено је уређење унутрашњих поросторија објекта – кречење, делимично сређивање паркета, са хобловањем и лакирањем, замењена дела намештаја у одмаралишту – комплетна замена дечијих дрвених двоспратних кревета  и душека у дечијим собама, делимична поправка унутрашње столарије, комплетна замена дотрајалих трпезаријских столова и столица, реконструкција дела купатила и санитарних чворова итд). Окончањем ових обимних интервенција, објекат је у потпуности спреман за нову сезону  и прихват деце, њихових наставника, инструктора, тренера, васпитача, као и медицинског особља који бораве током целе године.

У првој смени, у периоду од 19. до 26. октобра 2018. године, на планини Маљен, бораве ученици трећег разреда Основне школе „Свети Сава“ из Панчева, који су у пратњи наставника, инстуктора, као и медицинског особља из „Дома здравља Панчево“.