Уживање на планини Маљен, у снежним условима, наставља се и током друге половине јануара 2019.

Уживање на планини Маљен у снежним условима наставља се и током друге половине јануара 2019. У овом периоду, боравили су најмлађи посетиоци панчевачког дечијег одмаралишта на Дивчибарама, из Предшколске установе „Дечја радост“, Панчево, а у оквиру смене – зимски камп. Преко 80 малишана, у пратњи својих васпитача и медицинског особља – лекарком др Светланом Пакашки и медицинском техничарком Виолетом Јоцков, завршило је свој боравак у одмаралишту 18. јануара 2019.

Од 18. до 25. јануара 2019. године на Дивчибарама су се дружили и скијали  ученици из више основних школа са територије Града Панчева: „Исидора Секулић“, Панчево, „Жарко Зрењанин“ Банатско Ново Село, „Моша Пијаде“ Иваново и „Бранко Радичевић“ Панчево. О здрављу посетилаца су бринули лекарка Др Мирјана Ацић и медицинска техничарка Јасмина Попов.

Смену од 25. јануара до 1. фебруара 2019. на Дивчибарама су попунили ученици нижих разреда. Њих 90 из Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Старчева, са својим наставницима и рекреатором који су са њима реализовали различите „снежне“ активности. Лекарка Др Мирослава Козловачки Крчадинац  и медицинска техничарка Доста Антонијев чинили су здравствену екипа која је водила рачуна о малишанима.

У петак 1. фебруара 2019.  на снежну планину Маљен, у дечије одмаралиште на Дивчибарама, отпутовали су полазници Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ из Панчева, са својим менторима. Ангажован је инструктор скијања, који ће им време између решавања математичких задатака, испунити сатима скијања и санкања. Др Андријана Гавриловић и медицинска техничарка Млинар Милена, ће бити здравствена подршка у овој смени.

Јавно предузеће „Урбанизам“ Панчево је и ове године Програмом пословања и финансијским планом предвидело средства за ангажовање скијашких инструктора током целе зимске сезоне, а не само током зимског распуста.  Панчевачко дечије одмаралиште на планини Маљен поседује и више од 25 комплета исправне скијашке опреме, коју посетиоци могу бесплатно користити током боравка у одмаралишту.