Зимске смене малишана на планини Маљен

Фебруарске смене у панчевачком дечијем одмаралишту на планини Маљен

Након неколико седмодневних смена, фебруарске смене су поново у терминима од 8 дана и од петка до петка.

Прва смену од 3. фебруара  до 9. фебруара су делиле две основне школе: „Ђура Јакшић“ из Панчева и једна група ученика из Основне школе „Исидора Секулић“ из Панчева. Са овом групом су боравиле лекарка др Тања Шормаз и медицинска техничарка Душанка Ћирић

Наредни термин од 9. фебруара до 15. фебруара у целости користили ученици Основне пколе „Стевица Јовановић“ из Панчева. Медицинску пратњу су чинили др Илијана Милекић и медицински техничар Станче Павловски

Трећу смену од 15. фебруара до 21. фебруара, су чинили такође ученици и наставници Основне школе „Стевица Јовановић“ из Панчева, док ученици из Основне школе „Братство  и јединство“ из Панчева одустали од боравка на планини, услед повећане опасности од сезонског грипа. Ученицима који су проспустили боравак, ће током марта месеца, биће омогућено да то надокнаде. Др Милош Николић и медицински техничар Данијела Сакић су током смене у одмаралишту професионално водили бригу о деци.

Последњу фебруарску смене од 21. до 28. фебруара су у целости попунили ученици и наставници из Основне школе „Свети Сава“ из Панчева. Са њима у одмаралишту су били лекарка др Мила Шкуртић и медицинска техничарка Јасмина Попов.

Јавно предузеће „Урбанизам“ Панчево је и ове године Програмом пословања и финансијским планом предвидело средства за ангажовање скијашких инструктора током целе зимске сезоне, а не само током зимског распуста. Панчевачко дечије одмаралиште на планини Маљен поседује и више од 25 комплета исправне скијашке опреме, коју посетиоци могу бесплатно користити током боравка у одмаралишту.